Čokoláda
V Caslano sa môžete postaviť na výrobnú linku a pozorovať, ako sa rodia tabuľky čokolády Alprose. V Buchs sa vydáte na kúzelnú cestu s čokoládou Frey, v Broc spoznáte históriu čokolády Nestlé-Cailler alebo sa vydáte do Maestrani 's Schoggiland neďaleko St. Gallene, kde vám majstri čokolády poodhalia tajomstvo, ako vyrobiť jedny z najlepších cukroviniek na svete.
Toblerone

Lindt

Spoločnosť Lindt & Sprüngli je hrdá na to, že vyrába prvotriednu čokoládu tej najvyššej kvality.
Rodolphe Lindt sa narodil v roku 1855 vo švajčiarskom Berne , už v ranej mladosti sa však začal zaujímať o všetko sladké. Vo veku 18 rokov nastúpil v Lausanne ako učeň do čokoládovej fabriky. Kariéra bežného továrnika mu však veľmi nevoňala, a tak vo veku 24 rokov učinil svoje prvé veľké rozhodnutie - odkúpil v rodnom Berne starú požiarom znehodnotenú výrobňu aj so strojmi a založil si vlastnú továreň na čokoládu.
Hneď v prvom roku svojho podnikania sa mu podaril výnimočný objav, ktorý vo veľkej miere ovplyvnil všetku ďalšiu výrobu čokolády na celom svete. Lindt bol totiž nielen rodený manufaktúrnik, ale aj inovátor a vynálezca. Pod jeho rukami sa zrodil tzv. konšovací stroj, ktorý výrazne ovplyvnil chuť čokolády. Dovtedy bola čokoláda pomerne hustá a občas aj nie príliš vábne voňajúca hmota, konšovanie ju však vďaka intenzívnemu miešaniu, treniu a prevzdušňovaniu zbavilo nepríjemných aróm a zjemnilo natoľko, že sa vo finálnej podobe doslova roztápala na jazyku. Ďalším významným prínosom ku kvalite chýrnej švajčiarskej čokolády bolo aj pridávanie kakaového masla, s ktorým prišiel práve Rodolphe Lindt. Pre vášnivých milovníkov čokolády je jeho meno niekde na úrovni svätca. Vo Švajčiarsku patrí k veľkým postavám národnej histórie a nám všetkým počas svojho života priniesol výrobné postupy, vďaka ktorým si dnes pochutnávame na úžasne jemnej aromatickej čokoláde.
Minor a Munz

MAESTRANI